Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g vepřových jater
1 pomeranč
čerstvý zázvor (cca 3 cm)
1 lžička třtinového cukru
sůl
1 lžíce másla
olej
Kaše:
600 g brambor (nejlépe typ C)
l velká hlíza fenyklu
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, lístky dáme stranou a také ho pokrájíme. Společně uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Když jsou brambory s fenyklem měkké, slijeme vodu, přidáme do hrnce máslo, necháme ho rozpustit, s horkým mlékem vyšleháme hladkou kaši, dochutíme solí a vmícháme do ní lístky fenyklu.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky jater a orestujeme. Když jsou hotová, osolíme je a dáme stranu. Z pánve slijeme olej, vložíme do ní máslo, zázvor nastrouhaný na jemné nudličky, šťávu z pomeranče, cukr a krátce společně povaříme.

  4. Omáčkou polijeme připravená játra a podáváme s kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!