Výborný perník s marmeládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g polohrubé mouky
- 250 g cukru krupice
- 1 kypřící prášek do perníku
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 10 lžic oleje
- Marmeládu
- polevu tmavou čokoládovou
- polevu bílou čokoládovou
- (používvám ty v pytlíku, co se rozehřejou ve vodě)
Postup Výborný perník s marmeládou
Postup přípravy receptu
-
Ve dvou miskách smícháme sypké a tekuté ingredience. Ty pak smícháme dohromady a vše šleháme ručním šlehačem, než je těsto hladké.
Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 30 minut, podle trouby. Upečený a vychladlý perník rozřízneme podélně a bohatě namažeme marmeládou. Na chvíli ho zatížíme, aby se obě poloviny perníku pěkně spojily.
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme polevy. Tmavou polevou natřeme celý perník, bílou polevou uděláme do tmavé polevy spirálu, a vidličkou ji od středu roztáhneme do krajů - tím nám na perníku vznikne krásný vzor. S polevami pracujeme rychle, aby tmavá poleva nestihla ztvrdnout, než na ní uděláme vzory.