Výborný pečený cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 a půl balení máslových sušenek (Club např.)
120 g másla
500 g tvarohu
1 zakysaná smetana
trocha rumu
3 vejce
1 žloutek
200 g moučkového cukru
šťáva z půlky citrónu
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrtíme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Dno formy napěchujeme drtí.

  2. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, smetanu, rum a citrónovou šťávu smícháme dohladka. Pak postupně zašleháváme vejce a žloutek. Vznikne hladký řídký krém, který nalijeme na sušenkovou drť.

  3. Do trouby dáme dospodu plech s vodou, tím se vytvoří vodní pára a cheesecake bude vláčnější. Pečeme na 160 °C do té doby, než bude zlatavý na povrchu, začne se odlepovat od formy a mírně praskat.

  4. Necháme vychladnout v otevřené troubě a potom dáme, nejlépe přes den, ztuhnout do lednice.

  5. Na ozdobení můžeme potřít povrch zakysanou smetanou a poklást na něj ovoce či marmeládu. Samozřejmě můžeme na ozvláštnění zvolit jiný druh sušenek, do těsta vsypat borůvky či maliny nebo rovnou ovoce rozmixovat a tím krásně obarvit (v tom případě ale doporučuji tužší tvaroh).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!