Výborný pečený cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 a půl balení máslových sušenek (Club např.)
- 120 g másla
- 500 g tvarohu
- 1 zakysaná smetana
- trocha rumu
- 3 vejce
- 1 žloutek
- 200 g moučkového cukru
- šťáva z půlky citrónu
- 1 vanilkový cukr
Postup Výborný pečený cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Rozdrtíme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Dno formy napěchujeme drtí.
Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, smetanu, rum a citrónovou šťávu smícháme dohladka. Pak postupně zašleháváme vejce a žloutek. Vznikne hladký řídký krém, který nalijeme na sušenkovou drť.
Do trouby dáme dospodu plech s vodou, tím se vytvoří vodní pára a cheesecake bude vláčnější. Pečeme na 160 °C do té doby, než bude zlatavý na povrchu, začne se odlepovat od formy a mírně praskat.
Necháme vychladnout v otevřené troubě a potom dáme, nejlépe přes den, ztuhnout do lednice.
Na ozdobení můžeme potřít povrch zakysanou smetanou a poklást na něj ovoce či marmeládu. Samozřejmě můžeme na ozvláštnění zvolit jiný druh sušenek, do těsta vsypat borůvky či maliny nebo rovnou ovoce rozmixovat a tím krásně obarvit (v tom případě ale doporučuji tužší tvaroh).