Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 5 velkých mrkví
- 1/2 kapusty
- hrst mraženého hrášku
- 1 cibule
- 200 g kuřecího masa (já použila stehenní řízky)
- kousek másla
- hladká mouka na jíšku
- sůl
- cukr na dochucení
Postup Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a osolíme.
Orestujeme a necháme pustit trochu šťávu.
Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme.
Po cca 5 minutách přidáme nakrájenou kapustu a ještě podle potřeby podlijeme vodou.
Vše dusíme doměkka.
Nakonec dochutíme solí a cukrem, jak jsme zvyklí u klasické dušené mrkve a vsypeme hrášek.
Zahustíme máslovou jíškou a provaříme.
Podáváme s brambory.