Meruňkový koláč z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g hladké mouky
půl prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra - dle chuti
120 g cukru krupice (dle kyselosti meruněk)
2 vejce
100 g rozpuštěného máslo
120 ml mléka
1 hrnek drobenky
vypeckované meruňky (dle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry do bohaté pěny, ke které přilijeme rozpuštěné máslo, zchlazené mlékem. Promícháme a přisypeme mouku smíchanou s kypřidlem, citronovou kůrou a vše dobře promícháme.

  2. Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky, na to naskládáme rozčtvrcené nebo přepůlené meruňky, které zasypeme drobenkou, kterou můžeme dochutit vanilkou nebo skořicí.

  3. Remosku o průměru cca 25 cm zaklopíme, zapneme a pečeme cca 35 - 40 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

  4. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!