Bezlepkové perníčky od Nominalu

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g bezlepkové mouky Nomix
1 ks vejce
80 g moučkového cukru
30 g tuku
60 g medu
1/2 lžičky perníkového koření
1/2 lžičky sody

Postup přípravy receptu

  1. Med i tuk rozehřejeme a důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi. Těsto pak zabalíme například do mikrotenu, aby neokoralo, a uložíme v chladu (nejlépe alespoň do druhého dne).

  2. Těsto rozválíme na dobře pomoučněné ploše (je velmi vláčné) na tloušťku asi 0,5 cm, poté můžeme začít vykrajovat tvary. Pečeme na plechu (použít můžeme pečící papír nebo plech vysypat) při teplotě asi 160 až 170C°C. Použijeme spodní a horní ohřev nikoliv horkovzdušný režim, aby se perníčky zapékaly pomalu a postupně.

  3. Pečeme přibližně 12 až 15 minut (podle velikosti). Ihned po upečení ještě horké lehce potíráme rozšlehaným vejcem s trochou vody, aby perníčky získaly lesk. Takto jsou připravené ke zdobení cukrovou polevou.

  4. Pokud budeme perníčky potahovat čokoládovou polevou, není třeba je potírat vejcem. Pokud perníčky nechceme zdobit polevou a jsou určeny hlavně k jídlu, můžeme ke snadnému dekorování zvolit půlky oloupaných mandlí. Ty přitlačíme k těstovému tvaru ještě před pečením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!