Zeleninové kari
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 5 brambor
- 4 mrkve
- 1 petržel
- olej
- 1 cibulky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kari
- 1 l zeleninového vývaru
- 3 hrsti červené čočky
- 1 hrst nasekané petrželky
- bílý jogurt
- libanonský chleb nebo pita chléb
Postup Zeleninové kari
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, zemiaky narezané na kocky, mrkvu a petržlen narezané na kolieska a restujeme, kým zelenina nie je osmažená do zlata.
Pridáme kari a restujeme ešte chvíľu.
Pridáme vývar, prisypeme šošovicu a podusíme cca 15-20 min. Voda sa odparí a zeleninová zmes zhustne.
Na tanieri dochutíme 2 lyžicami jogurtu, podávame s libanonským alebo pita chlebom.