Pohanka se špenátem a hlívou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g hlívy ústřičné
- 2 cibule (lépe šalotky)
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 2 snítky tymiánu
- 250 ml suchého bílého vína
- 100 g čerstvého špenátu nebo 5 koulí mražených listů
- 1 hrnek loupané pohanky
- 2 bobkové listy
- 1 hrnek vody
- sůl
- parmazán
Postup Pohanka se špenátem a hlívou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte jedním hrnkem horké vody a přiklopenou vařte asi 5 minut. Pak vypněte a nechte dojít v peřinách.
Na velké pánvi na rozehřátém oleji nebo másle orestujte nakrájenou cibulku, přidejte hlívu, tymián a ještě chvíli restujte. Přilévejte po částech víno, které se postupně odpaří. Houby osolte, opepřete, přidejte k nim špenát (pokud máte mražený, tak v průběhu dušení hub), pohanku a promíchejte.
Směs posypejte strouhaným parmezánem.