Pohanka či kroupy nejen jako příloha
Recepty, PřílohySuroviny
- 500 g předem uvařené pohanky nebo krup
- 1 velká cibule
- olej (nebo špek, pokud nechceme bezmasý pokrm)
- 2-3 stroužky česneku
- tymián dle chuti (nebo majoránka)
- 120 g rajského protlaku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- vývar nebo voda
- sůl
- pepř mletý
- Dále dle chuti:
- vejce - ztracené, volské oko...
- cibulka smažená dozlatova
- uzené maso kuřecí nebo vepřové
- uzenina dle chuti
Postup Pohanka či kroupy nejen jako příloha
Postup přípravy receptu
-
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme lehce dozlatova na trošce oleje nebo jemně pokrájeném špeku. Poté přidáme nasekaný česnek, protlak a bylinky dle chuti. Vše společně krátce osmažíme, poté zaprášíme paprikou, ještě krátce smažíme a pak přidáme trošku vývaru (cca 1 dl), abychom vše krátce podusili.
Do této krémovější směsi přisypeme předem uvařenou pohanku (nejlépe ve vývaru), promícháme, případně dosolíme, opepříme a můžeme podávat.
Podáváme s opečenou uzeninou, vejcem dle chuti nebo jako já, s na větší kusy trhaným uzeným kuřetem, osmaženým s kapií na nudličky pokrájenou. Podávat se dá i samostatně, bez čehokoli dalšího navíc. Vše dle vlastní chuti.