Grilovací klobása zapečená v červeném zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1-2 grilovací klobásy
500 g kysaného červeného zelí
1 lžíce oleje + 1/2 lžičky sušeného česneku
2 cibule
2 lžíce sádla
rovná lžíce cukru
sůl
kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka a na sádle osmažíme do zlaté barvy. Menší část odebereme na posypání zelí. Do zbytku vsypeme cukr a necháme rozpustit.

  2. Přidáme zelí i s nálevem, okořeníme. Přendáme do zapékací misky. Klobásy potřeme česnekovým olejem a položíme na zelí.

  3. Pečeme asi 30 minut do křupava. V polovině můžeme klobásu otočit, aby se opekla i z druhé stany. Podle potřeby potíráme klobásu olejem a zelí podlejeme vodou nebo pivem. Hotové posypeme zbývající osmaženou cibulkou. Příloha brambory nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!