Grilovací klobása zapečená v červeném zelí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1-2 grilovací klobásy
- 500 g kysaného červeného zelí
- 1 lžíce oleje + 1/2 lžičky sušeného česneku
- 2 cibule
- 2 lžíce sádla
- rovná lžíce cukru
- sůl
- kmín
- pepř
Postup Grilovací klobása zapečená v červeném zelí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a na sádle osmažíme do zlaté barvy. Menší část odebereme na posypání zelí. Do zbytku vsypeme cukr a necháme rozpustit.
Přidáme zelí i s nálevem, okořeníme. Přendáme do zapékací misky. Klobásy potřeme česnekovým olejem a položíme na zelí.
Pečeme asi 30 minut do křupava. V polovině můžeme klobásu otočit, aby se opekla i z druhé stany. Podle potřeby potíráme klobásu olejem a zelí podlejeme vodou nebo pivem. Hotové posypeme zbývající osmaženou cibulkou. Příloha brambory nebo chleba.