Kynuté buchty s povidly
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/4 l mléka
- 1 kostka droždí
- 3 velké lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 750 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 rozpuštěného másla
- 0,04 l rumu
Postup Kynuté buchty s povidly
Postup přípravy receptu
-
Mléko ohřejeme, nalejeme do mísy a přidáme kostku rozdrobeného droždí a lžíci cukru. Když se začnou dělat bublinky, posypeme polohrubou moukou a přidáme lžičku soli. Přidáme 1 vejce a 1/2 rozpuštěného másla. Dodáme polohrubou mouku, přilijeme rum, zamícheme a zpracujeme v těsto tak, aby se nelepilo k míse. Přehodime utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
Po vykynutí dáme na vál a vykrajujeme polévkovou lžící hrudky velikosti vejce, rozdělíme je na placičky a na každou dáme náplň dle libosti. U nás frčí naše domácí povidla. Zabalíme je a spoj dáme dospod.
Na pekáč dáme trochu oleje, buchty v něm obalíme a rovnáme je k sobě. Necháme buchty cca 10 minut vykynout a dáme je do vyhřáté trouby. Pečeme dle druhu trouby 170-180 stupňů.
Po vytažení je potřeme máslem a posypeme cukrem.