Fettuccine & cuketky carbonara
Recepty, TěstovinySuroviny
- 450 g čerstvých těstovin fettuccine (nebo přiměřeně sušených)
- 100 g pancetty (příp. dobré slaniny) plátky
- 3 mladé cuketky
- 2 střední (nebo 3 malé) žloutky
- 40 g parmazánu (příp. sýru Gran moravia) + na posyp
- čerstvá bazalka
Postup Fettuccine & cuketky carbonara
Postup přípravy receptu
-
Dát vařit dostatečné množství vody na těstoviny (osolit). Pancettu nakrájenou na nudličky opéct na suché pánvi do křupava.
Dát vařit těstoviny, pozor ty čerstvé jsou hotové během 3 minut (sušené dle pokynů na obalu).
Neoloupané cuketky nakrájet podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodit je ke slanině jen na 1-2 minuty (aby zůstaly křupavé). Ke slanině a cuketkám přidat slité těstoviny, promíchat, osolit.
Stáhnout z ohně a vmíchat směs vidličkou lehce našlehaných žloutků a nastrouhaného parmazánu (těstoviny se jí obalí a žloutky dojdou jejich teplem).
Dle potřeby doladit 1-2 naběračkami vody z vaření těstovin, aby to celé bylo pěkně vláčné a klouzavé. Podávat s čerstvou bazalkou, posypané parmazánem.