Hermelínovo-houbové flíčky s paprikovou klobásou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 balíčky těstovin - flíčků
- 1 hrnek sušených hříbků
- strouhanka do pekáčku
- drcený kmín
- 1 hermelín
- 2 nožičky paprikové klobásy
- 1 větší cibulka
- 2 stroužky česneku
- čerstvý mletý barevný pepř
- 2 vejce
- petrželka nebo pažitka na ozdobu
- nakládaná zelenina
- 2 lžíce sádla
Postup Hermelínovo-houbové flíčky s paprikovou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo hermelín a klobásy. Potom houby vymačkáme, nakrájíme si cibulku a prolisujeme česnek.
Na sádle orestujeme na cibulce vymačkané houby, přidáme nastrouhané klobásky, prolisovaný česnek a dusime 10 minut. Do směsi nakonec už jen přidáme nastrouhaný hermelín, který necháme rozpustit a pak ještě jednou zamícháme a vypneme.
Pak tuto vzniklou směs promícháme ve větší míse s uvařenými těstovinami, vše dosolíme, ochutíme pepřem a nasypeme do pekáčku vytřeného sádlem a vysypaného strouhankou.
Nakonec zalijeme takto upravené těstoviny dvěma rozšlehanými vejci. Pečeme pak až do zlaté a křupavé kůrky těstovin.