Hermelínovo-houbové flíčky s paprikovou klobásou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 balíčky těstovin - flíčků
1 hrnek sušených hříbků
strouhanka do pekáčku
drcený kmín
1 hermelín
2 nožičky paprikové klobásy
1 větší cibulka
2 stroužky česneku
čerstvý mletý barevný pepř
2 vejce
petrželka nebo pažitka na ozdobu
nakládaná zelenina
2 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu do měkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.

  2. Mezitim si namočíme sušené hříbky z loňské sklizně. Nastrouháme si nahrubo hermelín a klobásy. Potom houby vymačkáme, nakrájíme si cibulku a prolisujeme česnek.

  3. Na sádle orestujeme na cibulce vymačkané houby, přidáme nastrouhané klobásky, prolisovaný česnek a dusime 10 minut. Do směsi nakonec už jen přidáme nastrouhaný hermelín, který necháme rozpustit a pak ještě jednou zamícháme a vypneme.

  4. Pak tuto vzniklou směs promícháme ve větší míse s uvařenými těstovinami, vše dosolíme, ochutíme pepřem a nasypeme do pekáčku vytřeného sádlem a vysypaného strouhankou.

  5. Nakonec zalijeme takto upravené těstoviny dvěma rozšlehanými vejci. Pečeme pak až do zlaté a křupavé kůrky těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!