Ragú z červené čočky
Recepty, LuštěninySuroviny
- 180 g červené loupané čočky
- 1 cibule
- 2 mrkve
- malý kousek celeru
- 1 – 2 stroužky česneku
- 400 g loupaných rajčat
- 2 bobkové listy
- lžíce tymiánu
- lžíce oregana
- olivový olej
- sůl
- voda
Postup Ragú z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a restujeme cca 10 min, poslední 2 minuty i s prolisovaným česnekem.
Poté přidáme propláchnutou čočku, sterilovaná rajčata, koření, zalijeme vodou – na toto množství zhruba 350 ml – a osolíme. Přiklopíme a za občasného míchání necháme probublávat asi půl hodiny, až směs získá krásně hustou konzistenci.
Sice neobvyklá, ale senzační kombinace tohoto ragú je s těstovinami. Vhodná je také rýže.