Masové roládky se sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa - vepřové nebo mix
150 g tvrdé sýru - strouhaný zámecký, čedar, gouda, niva...
1 vejce
3 lžíce studené vody
pepř mletý dle chuti
sůl dle chuti, pozor na slanost sýru
strouhanka čerstvá, dle potřeby
muškátový květ - není nutný, záleží na druhu sýru, který použijeme
cca 150 g anglické slaniny nebo Váhalovy, moravské... na plátky pokrájené

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso opepříme, přidáme vejce s vodou a dobře promícháme. Přidáme strouhaný sýr a dle slanosti sýru a slaniny směs dosolíme.

  2. Vše řádně promícháme, zahustíme dle potřeby čerstvě nastrouhanou strouhankou, nejlépe z ne zcela tvrdého rohlíku.

  3. Ze směsi tvarujeme mokrou rukou šištičky (válečky), které obalíme slaninou a pokládáme do pekáčku nebo zapékací misky.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů dozlatova cca 25-30 minut, je-li třeba, podlijeme troškou vody.

  5. Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou. Výborné i za studena, jako rychlé slané pohoštění k pivu, vínu...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!