Vajíčková jednoduchá tlačenka
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 8 vajec uvařených natvrdo
- 1 sklenice sterilované zeleniny (třeba Moravanka)
- 2 menší cibule (nejlépe červená)
- 200 g šunkového salámu
- 200 g majonézy
- 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka nebo pažitka
- bylinkové máslo
- 1 lžička uzené papriky
Postup Vajíčková jednoduchá tlačenka
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu slijeme a nálev dolijeme vodou, abychom dohromady měli 200 ml tekutiny.
Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájime na kostičky, cibuli najemno a vše smícháme s majonézou a hořčicí. Kdo má rád, může přidat feferonky nebo doplnit o hrášek, i kukuřice bude vypadat pekně v konečné podobě.
Želatinu rozmícháme metličkou ve 150 ml vařící vody (dál už ale nevařte), přidáme odložený zředěný nálev a vše zamícháme k vaječné směsi.
Plníme do formy srnčí hřbet vyložené potravinářskou fólií nebo do tlačenkových nohavic. Necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici a podáváme nakrájené na plátky.