Vajíčková jednoduchá tlačenka

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

8 vajec uvařených natvrdo
1 sklenice sterilované zeleniny (třeba Moravanka)
2 menší cibule (nejlépe červená)
200 g šunkového salámu
200 g majonézy
1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
2 lžíce hořčice
sůl
pepř
nasekaná petrželka nebo pažitka
bylinkové máslo
1 lžička uzené papriky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu slijeme a nálev dolijeme vodou, abychom dohromady měli 200 ml tekutiny.

  2. Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájime na kostičky, cibuli najemno a vše smícháme s majonézou a hořčicí. Kdo má rád, může přidat feferonky nebo doplnit o hrášek, i kukuřice bude vypadat pekně v konečné podobě.

  3. Želatinu rozmícháme metličkou ve 150 ml vařící vody (dál už ale nevařte), přidáme odložený zředěný nálev a vše zamícháme k vaječné směsi.

  4. Plníme do formy srnčí hřbet vyložené potravinářskou fólií nebo do tlačenkových nohavic. Necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici a podáváme nakrájené na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!