Krůtí roláda plněná zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g plát krůtího masa
- sůl
- 1 lžíce hořčice
- Náplň:
- 1 lžíce másla
- 2 vejce
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 hrnek mražené zeleninové směsi Mochovanka
- kousek červené kapie
- Na omáčku:
- 2 cm plátek másla
- 1 cibule
- 50 g mrkve
- 60 g celeru
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 bujón
- 1/4 červené kapie
- 1 lžíce hladké mouky
- 350-400 ml plnotučného mléka
Postup Krůtí roláda plněná zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Na lžíci másla uděláme řídká osolená a opepřená vejce. Do odstavených vmícháme mraženou zeleninu.
Plát masa dobře naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí. Plát ze 2/3 potřeme náplní a na ní dáme proužky kapie. Stočíme do rolády a zpevníme nití.
Celer a mrkev nastrouháme na hrubo. Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme v tlakovém hrnci do sklovata.
Přidáme nastrouhanou zeleninu, orestujeme jí, vložíme roládu a polijeme jí horkou vodou (asi 300 ml). Přidáme hořčici, nakrájenou kapii a bujón. Hrnec uzavřeme a dusíme asi 30 minut do měkka.
Měkkou roládu vyjmeme, odstraníme nit a později nakrájíme na plátky. Šťávu se zeleninou rozmixujeme ponorným mixérem a zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce. Dle chuti můžeme dosolit.
Roládu nakrájíme na silnější plátky, dáme na talíř, doplníme knedlíky, omáčkou a podáváme.