Vepřová panenka s pepřovo bylinkovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová panenka s pepřovo bylinkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Panenku rozkrájíme na centimetrové plátky, které lehce proklepeme paličkou na maso. Osolíme, opepříme. Dáme na rozpálenou pánev.
Když je maso měkké, vyjmeme ho z pánve a odložíme stranou pod pokličku, aby nevychladlo.
Do stejné pánvičky, na které jsme dělali maso, dáme kousek másla a zalijeme 200 ml smetany. Přidáme sůl a opepříme (jelikož máme pepřovou omáčku, tak pepřem nešetříme) a přidáme bazalku a oregáno (jelikož nemám momentálně čerstvé bylinky, použila jsem koření z pytlíku).
Zahustíme jíškou a dle chuti můžete dochutit i jinými bylinkami.
Jako přílohu můžeme dát bramborový knedlík či obyčejné brambory.