Kachní stehna pečená na pánvi na červeném víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kachní stehna
- 100 g uzeného domácího špeku
- 1/2 palice česneku
- 100 ml červeného vína
- sůl dle chuti
- mletý pepř
- mletá červená paprika
- kmín
Postup Kachní stehna pečená na pánvi na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Kačacie stehná som umyla, osušila. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu. Keď sa uvoľnil tuk, opiekla som na ňom stehná. Nakrájala som k nim cibuľu na väčšie kusy, cesnak som prerezala na polovicu, osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou a napokon som podliala červeným vínom. Zakryla som pokrievkou a pomaly dusila 50 min za občasného podlievania mäsovým vývarom. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť dochrumkava.
Pripravila som aj zemiakový knedlík. Len varené zemiaky, soľ a múka, z toho som vypracovala cesto a varila vo vode 20 min. Keď knedlík vychladol, nakrájala som ho na kolieska.
K stehnám som podávala sudovú kyslú kapustu. Na masti spením cibuľku s cukrom a karamelizujem. Pridám kapustu a dusím ju iba 10 min. Nie je potrebné dlhšie, je výborná chrumkavá. Napokon servírujem, ako vidieť, na tanieri aj s červeným vínom.