Kachní stehna pečená na pánvi na červeném víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kachní stehna
100 g uzeného domácího špeku
1/2 palice česneku
100 ml červeného vína
sůl dle chuti
mletý pepř
mletá červená paprika
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kačacie stehná som umyla, osušila. Na panvicu som dala nakrájanú slaninu. Keď sa uvoľnil tuk, opiekla som na ňom stehná. Nakrájala som k nim cibuľu na väčšie kusy, cesnak som prerezala na polovicu, osolila, okorenila, posypala rascou a červenou paprikou a napokon som podliala červeným vínom. Zakryla som pokrievkou a pomaly dusila 50 min za občasného podlievania mäsovým vývarom. Keď bolo mäso mäkké, odkryla som ho a nechala opiecť dochrumkava.

  2. Pripravila som aj zemiakový knedlík. Len varené zemiaky, soľ a múka, z toho som vypracovala cesto a varila vo vode 20 min. Keď knedlík vychladol, nakrájala som ho na kolieska.

  3. K stehnám som podávala sudovú kyslú kapustu. Na masti spením cibuľku s cukrom a karamelizujem. Pridám kapustu a dusím ju iba 10 min. Nie je potrebné dlhšie, je výborná chrumkavá. Napokon servírujem, ako vidieť, na tanieri aj s červeným vínom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!