Pizza s lososem

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
250 g špaldové mouky
110 g pšeničné celozrnné mouky
5 g droždí
2 lžíce olivového oleje
sůl
2 mozzarelly
2 plechovky loupaných rajčat (kousky)
2 konzervy lososa ve vlastní šťávě
oregano
tymián
bazalka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vody, droždí, soli a oleje vypracujeme těsto. Pokud pospícháme, dáme těsto vykynout do tepla, avšak nejlepší je nechat těsto kynout pomalu v ledničce alespoň 24 hodin. Těsto v ledničce vydrží i 5 dní, nejlepší je ho však použít po 2 - 3 dnech. Pokud se rozhodnete pro pomalé kynutí, hodinu před tím, než začnete s těstem pracovat, ho vyndejte z ledničky.

  2. Z těsta uděláme 2 tenké pizzy. Povrch těsta můžeme slabě potřít olivovým olejem. Jako základ použijeme konzervu loupaných rajčat, lehce posypeme oreganem, tymiánem a bazalkou. Poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky. Nakonec na pizzu přidáme kousky lososa.

  3. Pečeme na 250 stupňů po dobu 10 - 12 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!