Pizza s lososem
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 250 g špaldové mouky
- 110 g pšeničné celozrnné mouky
- 5 g droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- 2 mozzarelly
- 2 plechovky loupaných rajčat (kousky)
- 2 konzervy lososa ve vlastní šťávě
- oregano
- tymián
- bazalka
- olivový olej
Postup Pizza s lososem
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vody, droždí, soli a oleje vypracujeme těsto. Pokud pospícháme, dáme těsto vykynout do tepla, avšak nejlepší je nechat těsto kynout pomalu v ledničce alespoň 24 hodin. Těsto v ledničce vydrží i 5 dní, nejlepší je ho však použít po 2 - 3 dnech. Pokud se rozhodnete pro pomalé kynutí, hodinu před tím, než začnete s těstem pracovat, ho vyndejte z ledničky.
Z těsta uděláme 2 tenké pizzy. Povrch těsta můžeme slabě potřít olivovým olejem. Jako základ použijeme konzervu loupaných rajčat, lehce posypeme oreganem, tymiánem a bazalkou. Poklademe mozzarellou nakrájenou na plátky. Nakonec na pizzu přidáme kousky lososa.
Pečeme na 250 stupňů po dobu 10 - 12 minut.