Máslová mrkvička s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg mrkve nakrájené na tenká kolečka
4 velká kuřecí stehna
olej podle potřeby
5-6 dkg másla
2-3 lžičky grilovacího koření
kmín
1 hrnek mraženého hrášku
1/2 lžíce práškového bujónu nebo Aromat
4 velké brambory
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev dáme vařit do hrnce s vodou, aby byla potopená. Přidáme Aromat, kmín, práškový bujón, pepř. Hrášek přidáme později. Brambory uvaříme, jak jsme zvyklí. Já je vařím se solí a kmínem, s větvičkou libečku.

  2. Kuřecí stehna stáhneme a odkrájíme maso od kostí. Kůži a kosti se zbytky masa dáme vařit na polévku. Maso nakrájíme na kousky. Na pánev nalijeme olej, rozpálíme a vložíme maso, které rychle osmahneme ze všech stran. Posypeme grilovacím kořením a pepřem, zamícháme, přilijeme asi 2 dl vody a dusíme pod pokličkou, dokud se voda docela nevydusí. Lehoučké přismahnutí není na škodu, bude lepší šťáva. Pak přikápneme trošku horké vody, necháme probublat a vypneme.

  3. Mrkev vaříme na skus, ke konci přidáme hrášek, je-li třeba, přisolíme. Po vypnutí dáme na povrch kus másla, necháme rozpustit a lehce promícháme, aby všechna mrkvička do sebe máslo nasála. Servírujeme zvlášť brambory, zvlášť mrkev s hráškem a nakonec maso. Celé přelijeme šťávou z masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!