Mandlové důlky (DlabemeZdrave)
Recepty, CukrovíSuroviny
- 120 g mletých mandlí
- 300 g špaldové mouky hladká
- 150 g třtinového cukru (very dark)
- 200 g rostlinného tuku (Alsan)
- 1/2 vanilkového lusku
- marmeláda
- bílá čokoláda Vivani
- mandlové aroma na dokončení
Postup Mandlové důlky (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
V míse vyšleháme tuk, vanilkovou dřeň a cukr (raději umletý najemno) do světlé pěny.
V další míse smícháme prosátou mouku s mletými mandlemi. Moučnou směs přidáme do krému a šleháme jen do smísení.
Těsto zabalíme do fólie a chladíme alespoň 30 minut.
Těsto rozdělíme na 45-50 malých kuliček (můžete jich udělat méně a větší).
Dáme je na plech vyložený pečícím papírem dostatečně daleko od sebe (asi 2-3cm). Palcem (nebo koncem vařečky) uděláme do středu každé kuličky důlek.
Pečeme v předehřáté troubě na 175°C přibližně 15minut nebo dokud nejsou okraje pěkně zlatavé (sušenky by měly zůstat světlé).
Vyndáme z trouby a ihned naplíme každý důlek džemem (já použila jahodový). Necháme do druhého dne odležet a zaschnout marmeládu.
Nakonec už jen ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, do které přidáme pár kapek mandlového aroma. Skladujeme v uzavíratelné dóze na chladném a suchém místě.