Králík na slanině

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g králičího vykostěného hřbetu
80 g uzené slaniny
1 cibule
3 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
3 snítky tymiánu
1 lžíce hladké mouky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mäso prešpikujeme polovicou slaniny, osolíme a previažeme, aby držalo tvar.

  2. Zvyšok slaniny nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na slanine opečieme nadrobno narezanú cibuľu. Vložíme mäso a z oboch strán opečieme.

  3. Mäso preložíme do pekáčika, pridáme korenie a tymián, podlejeme horúcou vodou a zakryté v rúre dusíme pri 200°C domäkka. Počas pečenia 1x obrátime a mäso prelejeme výpekom.

  4. Mäkké mäso odkryjeme a ešte 10 min dopečieme. Potom ho vyberieme a udržiavame v teple.

  5. Šťavu vydusíme na tuk, tymiánové vetvičky vyberieme, posypeme múkou, zalejeme horúcou vodou, rozšľaháme a omáčku povaríme.

  6. Mäso narežeme na plátky, prelejeme šťavou.

  7. Podávame s ryžou alebo podľa chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!