Králík na slanině
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 800 g králičího vykostěného hřbetu
- 80 g uzené slaniny
- 1 cibule
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček černého pepře
- 3 snítky tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
Postup Králík na slanině
Postup přípravy receptu
-
Mäso prešpikujeme polovicou slaniny, osolíme a previažeme, aby držalo tvar.
Zvyšok slaniny nakrájame na kocky a vyškvaríme. Na slanine opečieme nadrobno narezanú cibuľu. Vložíme mäso a z oboch strán opečieme.
Mäso preložíme do pekáčika, pridáme korenie a tymián, podlejeme horúcou vodou a zakryté v rúre dusíme pri 200°C domäkka. Počas pečenia 1x obrátime a mäso prelejeme výpekom.
Mäkké mäso odkryjeme a ešte 10 min dopečieme. Potom ho vyberieme a udržiavame v teple.
Šťavu vydusíme na tuk, tymiánové vetvičky vyberieme, posypeme múkou, zalejeme horúcou vodou, rozšľaháme a omáčku povaríme.
Mäso narežeme na plátky, prelejeme šťavou.
Podávame s ryžou alebo podľa chuti.