Cuketový nákyp s ovčí goudou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 600 g nahrubo nastrouhané cukety
- 150 g jemně strouhané ovčí goudy
- 100 g jemně strouhaného uzeného tofu (nemusí být)
- 150 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 3 vejce
- 1 jemně nasekaná cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 50 ml oleje (olivový / slunečnicový)
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- sekaná čerstvá petrželka (není nutná)
Postup Cuketový nákyp s ovčí goudou
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, oškrábeme a pokud je větší, vydlabeme semínka. Následně nastrouháme na hrubém struhadle. Lepší je používat mladé cukety, ale ani starší nijak nevadí.
V druhé misce smícháme suché suroviny, mouku, strouhanku, kypřící prášek, koření, přidáme jemně strouhaný sýr a tofu, opět promícháme a přidáme k cuketě. Přidáme zbývající suroviny a vše řádně promícháme vařečkou.
Pekáček 20 x 30 cm vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Směs rovnoměrně rozetřeme po celé ploše a dáme péct na 180°C cca 45 minut (do zezlátnutí).