Cuketový nákyp s ovčí goudou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

600 g nahrubo nastrouhané cukety
150 g jemně strouhané ovčí goudy
100 g jemně strouhaného uzeného tofu (nemusí být)
150 g hladké mouky
100 g strouhanky
3 vejce
1 jemně nasekaná cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
drcený kmín
50 ml oleje (olivový / slunečnicový)
1/2 sáčku prášku do pečiva
sekaná čerstvá petrželka (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, oškrábeme a pokud je větší, vydlabeme semínka. Následně nastrouháme na hrubém struhadle. Lepší je používat mladé cukety, ale ani starší nijak nevadí.

  2. V druhé misce smícháme suché suroviny, mouku, strouhanku, kypřící prášek, koření, přidáme jemně strouhaný sýr a tofu, opět promícháme a přidáme k cuketě. Přidáme zbývající suroviny a vše řádně promícháme vařečkou.

  3. Pekáček 20 x 30 cm vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Směs rovnoměrně rozetřeme po celé ploše a dáme péct na 180°C cca 45 minut (do zezlátnutí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!