Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- 50 ml smetany ke šlehání
- lžíce hořčice
- lžička mleté papriky
- 1 jarní cibulka (nadrobno)
- cca 2-3 lžíce strouhanky
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- ----
- plátky sýru
- plátky šunky
- vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- tuk na smažení
Postup Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu
Postup přípravy receptu
-
Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Odložíme na hodinku do lednice. Poté maso znovu prohněteme a odebíráme kousky, které splácneme do tenčích placiček. Je dobré to dělat na desce posypané moukou, anebo v mokré dlani.
Na tenkou placičku položíme šunku se sýrem a přiložíme přibližně stejnou placičku masa. Přimáčkneme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme v rozpáleném tuku pozvolna dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami.