Muamba Nsusu - Kuřecí polévka z Konga
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kuře
- 2 l kuřecího vývaru
- 1 velká cibule
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 120 ml arašídové máslo
- chilli
- kukuřičný olej
- cukr
Postup Muamba Nsusu - Kuřecí polévka z Konga
Postup přípravy receptu
-
Do velkého hrnce nalijte asi 2 litry vody. Přidejte kuře a přiveďte k varu. Vařte, dokud není maso měkké. Mezitím jemně osmahněte cibuli v kukuřičném oleji.
Když cibule zezlátne, přidejte rajčata, špetku chilli (na zvýraznění chuti) a arašídové máslo. Pokud jsou rajčata kyselejší, doslaďte cukrem. Pokud jste milovníci ostrých jídel, přidejte chilli. Nařeďte vývarem.
Přidejte kuřecí maso obrané z kostí a přidejte do polévky. Pokud se vám zdá polévka řidší, můžete ji dohustit ještě lžící arašídového másla. Ještě krátce povaříme a odstavíme z plotny. Podáváme s rýží nebo s kuskusem.