Bulgureto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek bulguru
- 2 1/2 hrnku vody
- 1 kostka zeleninového bujonu
- 1 ks malé chilli papričky
- 1 malý stonek libečku
- sůl
- pepř
- 6 cherry rajčat
- pažitka
- česneková pažitka
- 6 lístků máty
- 6 lístků meduňky
- 1/2 citronu
- 1 polévková lžíce másla
- 5 sušených rajčat
- 2-3 stroužky česneku
Postup Bulgureto
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si vývar z kostky bujonu s přidáním chilli papriček a libečku, osolíme, opepříme. Do kastrolku si nasypeme bulgur a zalijeme jej vývarem, ze kterého jsme nejdříve vyndali libeček a papričky a dáme na mírný plamen vařit. Během 15-ti minut by se měl všechen vývar vsáknout do bulguru.
Mezi tím si nakrájíme zeleninu nadrobno a česnek na jemné plátečky.
Zkontrolujeme si bulgur, jestli je na skus a vývar je vsáklý. Vmícháme lžíci másla a zeleninu, no spíš bylinky, vše promícháme, opět přikryjeme poklicí a necháme ještě 10 minut společně prodýchat. Při podávání posypeme strouhaným sýrem, já použil parmezán, je výraznější.