Rýžové nudle se zelím a sušenými rajčaty, zapečené - nebo jen tak

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g rýžových nudlí
malá hlávka zelí
100 g anglické slaniny
trochu sádla
1 cibule
2 stroužky česneku na plátky
lžíce sojové omáčky
sušená rajčata
kapie
100 ml smetany
strouhaný sýr
1 KL sušeného zázvoru
pažitka nebo petrželka
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme podle návodu. Nakrájíme zelí na nudličky, cibuli a slaninu na kostky. Rozpustíme sádlo, opečeme slaninu a přidáme cibuli a česnek. Necháme zpěnit a přisypeme zelí.

  2. Dusíme a je li třeba malinko podlijeme. Přihodíme nakrájenou kapii a rajčata. Mícháme a dusíme do změknutí a vydušení tekutiny. Ochutíme solí a kořením.

  3. Scezené těstoviny přidáme k zelí a promícháme. Můžeme podávat už takto jednoduše. Chceme li zapékat, předěláme do pekáčku, zalijeme smetanou a zasypeme sýrem. V troubě krátce zapečeme do zlaté barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!