Houbové pápeří

Recepty, Houby

Suroviny

2 vejce
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g lesních hub
sůl
pepř
petrželka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Ze žloutků, mléka a mouky umícháme těstíčko a necháme ho chvilku odležet.

  2. Houby nakrájíme na malé kousky a na rozehřátém másle je opékáme tak dlouho, až se z nich vydusí veškerá tekutina. Pak je odstavíme, osolíme a opepříme.

  3. Trochu zchladlé houby vmícháme do těsta spolu s nasekanou petrželkou. Z bílků ušleháme tuhý sníh a také ho lehce vmícháme do těsta. Lžící odebíráme kousky těsta a vkládáme je do rozehřátého oleje. Nadýchané kousky smažíme dozlatova. Výborná večeře se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!