Polentový koláč se zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Korpus:
instantní polenta
500 ml vody či mléka
špetka soli
Nádivka:
2 vejce
1 dcl mléka na rozšlehání vejcí
jakákoliv zelenina (já použila mraženou)
možno dochutit nějakým kořením
Dohotovení:
nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme korpus. Do osoleného horkého mléka či vody pomalu přisypáváme polentu, měla by mít o něco víc tužší konzistenci, než jsme zvyklí na krupičkovou kaši.

  2. Když je hotový, ještě teplý rozetřeme do kulaté formy a posypeme ho zeleninou, kterou jemně zaboříme do polenty.

  3. Ze směsi z vajec s mlékem koláč opatrně polijeme.

  4. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 C°.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!