Treska s petrželkovou krustou

Recepty, Ryby

Suroviny

800 g tresky
100 g strouhaného Parmazánu
4 plátky celozrnného toastového chleba
2 hrsti petrželky
2 lžíce neloupaného sezamu
4 lžíce olivového oleje
1 citrón
sůl
barevný pepř drcený

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme-li zmraženou tresku, necháme ji rozmrazit a osušíme. Osolíme a pokapeme šťávou z půlky citrónu.

  2. V robotu rozsekáme toastový chléb s kudrnkou. Přidáme parmezán, sezamové semínko, olivový olej, šťávu z druhé půlky citrónu a pepř podle chuti.

  3. Rybí maso rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem a rovnoměrně na něj navrstvíme petrželkovou směs.

  4. Pečeme v troubě při 180 stupních 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!