Treska s petrželkovou krustou
Recepty, RybySuroviny
- 800 g tresky
- 100 g strouhaného Parmazánu
- 4 plátky celozrnného toastového chleba
- 2 hrsti petrželky
- 2 lžíce neloupaného sezamu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 citrón
- sůl
- barevný pepř drcený
Postup Treska s petrželkovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Použijeme-li zmraženou tresku, necháme ji rozmrazit a osušíme. Osolíme a pokapeme šťávou z půlky citrónu.
V robotu rozsekáme toastový chléb s kudrnkou. Přidáme parmezán, sezamové semínko, olivový olej, šťávu z druhé půlky citrónu a pepř podle chuti.
Rybí maso rozložíme na plech, vyložený pečícím papírem a rovnoměrně na něj navrstvíme petrželkovou směs.
Pečeme v troubě při 180 stupních 25-30 minut.