Celerovo - čočková polévka s vločkovými haluškami

Recepty, Polévky

Suroviny

1 cibule
4 stopky řapíkatého celeru
200 g červené čočky
1 lžička kari
sůl
mletý bílý pepř
1 lžička kokosového oleje
Halušky:
cca 150 g ovesných vloček
1 vejce
1 lžíce sekané petrželky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vločky rozmixujeme.

  2. Pridáme vňať, soľ a vajíčko a dobre premiešame. Ak je cestíčko redšie, pridáme ešte mixované vločky. Necháme stáť (pozor, cestíčko zahustne).

  3. Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. P

  4. ridáme narezané stopky zeleru (asi 10 cm kúsok narežeme zvlášť a necháme bokom), šošovicu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme kari, korenie a soľ, zalejeme horúcou vodou a varíme 10 minút.

  5. Do jemne vrúcej polievky lyžičkou vhadzujeme halušky a na jemnom ohni varíme asi 5-8 min, podľa veľkosti.

  6. Na masle opražíme zľahka zvyšný narezaný stopkový zeler a ním ozdobíme polievku v tanieri.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!