Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 hlava z nutrie
- 2 králičí hlava
- 1 ocásek z nutrie
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček pepře
- 1 cibule
- čtvrtka celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- sůl
- Podravka
- 1,5 l vody
- Strouhánek:
- 150 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- kapka oleje
Postup Vývar z králíka a nutrie se strouhánkem
Postup přípravy receptu
-
Hlavy omyjeme a dáme do vysokého hrnce a zalieme vodou,přidáme koření a sůl.
Po 5-ti minutách přidáme i zeleninu v celku.
Necháme vařit asi tak hodinu a půl a průběžně sbíráme pěnu z polévky (jinak by byl vývar zakalený) až je maso uvařené,tak vývar scedíme a maso do něj obereme.
Zeleninu nakrájíme a přidáme do polévky.
Strouhánek uděláme tak,že do mouky si rozklepneme vajíčko,osolíme a přidáme trošku oleje na zjemnění. Vypracujeme tuhé těsto aby se dalo strouhat.
Necháme chvíli proschnout aby šlo stouhání lépe a pak přidáme do polévky.
Zbytek strouhánku si usušíme a schováme na další polévku:)
Pak už jen chvíli hotovou polévku povaříme až strouhánek změkne.