Kuřecí vývar s mrkvovými nočky

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí skelet
6-7 kuřecích křídel
1 cibule
2 stroužky česneku
1/4 menšího celeru
2 mrkve
1 petržel
cca 1/2 hrsti sušených hub
3 kuličky nového koření
10 kuliček celého pepře
sůl
nasekaná petrželka
---
Nočky:
1 mrkev (cca 80-100 g)
1 vejce
2 lžíce dětské krupice
polohrubá mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí díly omyjeme a vložíme s rozpůlenou cibulí, celým česnekem a houbami do většího hrnce. Hub nedáme moc, stačí mezi prsty, nesmí přebít chuť drůbeží polévky, ale jen zvýraznit barvu a chuť.

  2. Vše zalijeme asi dvěma litry vody, přidáme koření, sůl a vaříme pomalým varem asi 1,5-2 hodiny. V polovině vaření přidáme očištěnou zeleninu. Po uvaření vše scedíme, maso obereme a se zeleninou nakrájíme.

  3. Polévku přivedeme k varu a mezitím připravíme nočky. Jemně nastrouhanou mrkev smícháme s krupicí, vejcem a solí. Mouku přidáváme postupně, až vznikne těstíčko podobné jako na halušky.

  4. Do vařící polévky vytřeme těstíčko přes haluškovač. Po vyplavání vaříme nočky asi 1-2 minuty. Do hotové polévky přidáme zeleninu a maso, kdo chce, i houby. Polévku dochutíme a podáváme sypanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!