Kuřecí vývar s mrkvovými nočky
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí skelet
- 6-7 kuřecích křídel
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/4 menšího celeru
- 2 mrkve
- 1 petržel
- cca 1/2 hrsti sušených hub
- 3 kuličky nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- sůl
- nasekaná petrželka
- ---
- Nočky:
- 1 mrkev (cca 80-100 g)
- 1 vejce
- 2 lžíce dětské krupice
- polohrubá mouka
- sůl
Postup Kuřecí vývar s mrkvovými nočky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí díly omyjeme a vložíme s rozpůlenou cibulí, celým česnekem a houbami do většího hrnce. Hub nedáme moc, stačí mezi prsty, nesmí přebít chuť drůbeží polévky, ale jen zvýraznit barvu a chuť.
Vše zalijeme asi dvěma litry vody, přidáme koření, sůl a vaříme pomalým varem asi 1,5-2 hodiny. V polovině vaření přidáme očištěnou zeleninu. Po uvaření vše scedíme, maso obereme a se zeleninou nakrájíme.
Polévku přivedeme k varu a mezitím připravíme nočky. Jemně nastrouhanou mrkev smícháme s krupicí, vejcem a solí. Mouku přidáváme postupně, až vznikne těstíčko podobné jako na halušky.
Do vařící polévky vytřeme těstíčko přes haluškovač. Po vyplavání vaříme nočky asi 1-2 minuty. Do hotové polévky přidáme zeleninu a maso, kdo chce, i houby. Polévku dochutíme a podáváme sypanou petrželkou.