Uzený vývar se zeleninou a masem

Recepty, Polévky

Suroviny

uzené kosti
mrkev
petržel
celer
cibule
nové koření celé
pepř kuličky
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2-3 hodiny.

  2. Když už jde maso slabě od kostí, vložíme očištěnou zeleninu a vaříme na skus zeleniny.

  3. Po uvaření vývar scedíme, maso odložíme bokem a zeleninu také, vše nakrájíme na větší kousky. Do polévky zavařím kapání: 1 vejce, trošku hladké mouky a perlivou vodu. Vytvořím hladké, řídké těsto, které rozetřu přes sítko na halušky. Podle potřeby polévku dochutím solí a utřeným česnekem, kdo ho má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!