Vepřové plátky na houbách se směsí z harissy a hořčice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 velké plátky z kýty
- sůl
- pepř
- směs z hořčice a harissy
- 2 hrsti hub (hnědé žampiony, nebo lesní houby)
- petrželka
- mletý pepř
- celý kmín
- sádlo nebo olej
- 2 velké cibule
- vývar ze žeber nebo z kostí (voda)
- petrželka
- mouka s vodou na zahuštění (ale není nutné)
Postup Vepřové plátky na houbách se směsí z harissy a hořčice
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.
Pokrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme naklepané vepřové pátky potřené pikantní směsí. Plátky masa orestujeme zprudka na pánvi s cibulí, zalijeme vodou nebo vývarem, přendáme do pekáčku a přikryté druhým pekáčkem dusíme v rozehřáté troubě. V polovině dušení, přidáme pokrájené houby, zamícháme, přisypeme trochu kmínu a podlijeme výpekem.
Dál dusíme bez přikrytí doměkka. Nemusíme zahušťovat, pokud je šťáva z masa a hub řídká, zakvrdláme mouku s vodou a dál necháme ještě probublat v troubě na cca 10-15 minut. Podáváme s bramborami, rýží nebo s knedlíkem.