Vepřové plátky na houbách se směsí z harissy a hořčice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 velké plátky z kýty
sůl
pepř
směs z hořčice a harissy
2 hrsti hub (hnědé žampiony, nebo lesní houby)
petrželka
mletý pepř
celý kmín
sádlo nebo olej
2 velké cibule
vývar ze žeber nebo z kostí (voda)
petrželka
mouka s vodou na zahuštění (ale není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky trochu naklepeme přes folii, na stranách nařízneme, potřeme směsí z hořčice a harissy, nadrcené petrželky, osolíme a opepříme.

  2. Pokrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme naklepané vepřové pátky potřené pikantní směsí. Plátky masa orestujeme zprudka na pánvi s cibulí, zalijeme vodou nebo vývarem, přendáme do pekáčku a přikryté druhým pekáčkem dusíme v rozehřáté troubě. V polovině dušení, přidáme pokrájené houby, zamícháme, přisypeme trochu kmínu a podlijeme výpekem.

  3. Dál dusíme bez přikrytí doměkka. Nemusíme zahušťovat, pokud je šťáva z masa a hub řídká, zakvrdláme mouku s vodou a dál necháme ještě probublat v troubě na cca 10-15 minut. Podáváme s bramborami, rýží nebo s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!