Voňavá roláda z mletého masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg mletého masa
strouhanka
3 vajíčka
2 lžičky tymiánu
2 lžičky bazalky
1 lžíce majoránky
špetka soli
špetka pepře
1 lžíce plnotučné hořčice
olej
mléko
1 dl vody
zakysaná smetana
15 dkg plátkového sýru
15 dkg šunky na plátky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mleté maso, vajíčka, sůl, pepř, tymián bazalku, majoránku a trochu mléka. Vše řádně promícháme a na zahuštění přidáme strouhanku nebo rohlíky namočené ve vlažné vodě. Uložíme na 15 minut zchladit do ledničky.

  2. Poté na igelit rozetřeme masovou hmotu do tvaru obdélníku a do výše 1 cm. Celou ji potřeme hořčicí, poklademe šunkou a na ni narovnáme plátkový sýr. Vše zavineme do rolády, uhladíme vodou, až vznikne pěkná šiška, aby nám při pečení nepraskla.

  3. Do pekáče nalijeme trochu vody, na ni vložíme roládu, potřeme ji zakysanou smetanu. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme po dobu cca 45 minut. Jako příloha jsou vhodné pečené nebo vařené brambory, ale i bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!