Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtího masa - prsa nebo ořez
- 1 cibule
- kousek pórku
- 2 mrkve
- 5 žampionů
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce tmavé sojové omáčky
- 2 lžičky solamylu
- vývar nebo voda
- libeček
- sůl
- pepř
- olej nebo sádlo
Postup Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky a zeleninu na kousky. Na oleji restujeme cibuli s pórkem až zesklovatí. Přidáme maso a opékáme ze všech stran.
Přisypeme zbytek zeleniny, koření a podlijeme vývarem. Dusíme do měkka cca 20-25 minut. Když je maso téměř měkké, přimícháme hořčici, sojovku a solamyl, rozmíchaný v trošce vody.
Když je maso zcela měkké, dochutíme čerstvě mletým pepřem, případně solí. Podáváme s hranolky, rýží nebo těstovinami.