Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

25 g žitného pravidelně krmeného kvásku
100 g (ml) vlažné vody
100 g pšeničné chlebové mouky
Dále je třeba:
100 g podmáslí
80 g vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
30 g másla
30 g sádla
2 lžíce mletého lněného semínka
400 g hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Míchala jsem robotem, je možno na umíchání použít i pekárnu, program bez předehřevu.

  2. Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3 hod.), pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.

  3. Necháme je vykynout přímo v bagetovém plechu nebo na plechu s pečícím papírem – fólií (1-1,5 hod.) a upečeme ve vyhřáté troubě (250°C/5 min, pak 220°C/15 min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!