Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 25 g žitného pravidelně krmeného kvásku
- 100 g (ml) vlažné vody
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- Dále je třeba:
- 100 g podmáslí
- 80 g vody
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 30 g másla
- 30 g sádla
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 400 g hladké mouky
Postup Pšeničné kváskové bagety se lněným semínkem
Postup přípravy receptu
-
Míchala jsem robotem, je možno na umíchání použít i pekárnu, program bez předehřevu.
Vymísené těsto lehce omoučíme a necháme nakynout (2-3 hod.), pak propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu.
Necháme je vykynout přímo v bagetovém plechu nebo na plechu s pečícím papírem – fólií (1-1,5 hod.) a upečeme ve vyhřáté troubě (250°C/5 min, pak 220°C/15 min).