Hovězí máslové obrácené řízky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
50 g másla
3 stroužky česneku
2 vejce
strouhanka
olej
sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, řádně opepříme a naklepeme paličkou.

  2. Plátky obalíme nejdříve ve strouhance, kterou do masa prsty pořádně vtlačíme a následně v rozšlehaných vejcích.

  3. Zprudka opečeme z každé strany na pánvi, na směsi oleje a másla.

  4. Přendáme do pekáčku i s výpekem. Každý plátek masa poklademe kouskem másla, do kterého jsme vmíchali prolisovaný česnek.

  5. Pečeme v troubě, rozehřáté na 180 stupňů asi 20 minut. Během pečení maso obrátíme a přeléváme vypečenou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!