Voňavá houbová omáčka se žampiony
Recepty, OmáčkySuroviny
- 400 g žampionů
- 2 hrsti sušených hub
- 1 cibule
- lžíce másla
- 2 lžíce (ne moc plné) hladké mouky
- hrnek drůbežího vývaru + mléko
- 100 g zakysané smetany
- mletý kmín
- 4 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
Postup Voňavá houbová omáčka se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme suché nenamočené houby, kmín a chvíli restujeme, až se houby rozvoní. Přidáme nakrájené žampiony a pár minut opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem. Po zhoustnutí případně omáčku zředíme mlékem.
Přihodíme koření, sůl a s občasným mícháním vaříme cca 15-20 minut. Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k omáčce a už jen krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s bramborami, knedlíky nebo těstovinami.