Voňavá houbová omáčka se žampiony

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 g žampionů
2 hrsti sušených hub
1 cibule
lžíce másla
2 lžíce (ne moc plné) hladké mouky
hrnek drůbežího vývaru + mléko
100 g zakysané smetany
mletý kmín
4 kuličky nového koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na másle. Přidáme suché nenamočené houby, kmín a chvíli restujeme, až se houby rozvoní. Přidáme nakrájené žampiony a pár minut opékáme. Zaprášíme moukou a zalijeme studeným vývarem. Po zhoustnutí případně omáčku zředíme mlékem.

  2. Přihodíme koření, sůl a s občasným mícháním vaříme cca 15-20 minut. Nakonec odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou. Přidáme k omáčce a už jen krátce povaříme a dochutíme. Podáváme s bramborami, knedlíky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!