Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce rybího filé - podle vlastní chuti
- 1 polévková lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 4 lžíce rajského protlaku
- 150 ml vývaru - nejlépe zeleninový
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 200 ml bílého jogurtu
- 50g tvrdého sýra - gouda, eidam
- sůl
- pepř
Postup Rybí filé v jogurtu a rajském protlaku
Postup přípravy receptu
-
Rybu trochu osolíme, opepříme a opečeme do zlatova na oleji s máslem a přendáme do zapékací misky.
Do pánve s výpekem přidáme rajský protlak a za stálého míchání trochu osmahneme. Pak zalijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a pár minut provaříme. Nakonec vmícháme nasekaný kopr.
Rybu přelijeme jogurtem, rajským protlakem s koprem a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby rozpálené na 180°c a pečeme 15 - 20 min.