Pravá vanilková zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml mléka
150 g cukru
500 ml šlehačky
špetka soli
1 vanilkový lusk rozřízlý napůl
6 žloutků
3/4 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.

  2. Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme cedník.

  3. V jiné míse rozmícháme vajíčka a pomalu za stálého míchání přiléváme ohřátou směs. Pak dáme zpět do hrnce a ohříváme za stálého míchání dokud směs nezhoustne a na míchátku se nezačnou dělat vrstvy.

  4. Zhoustlou směs přelijeme do připravené mísy z kroku 2). Vanilkový lusk, který nám zůstane v cedníku dáme opět do směsi a směs mícháme ve studené lázni, dokud nezchladne.

  5. Dáme zchladit do lednice. Před vložením do zmrzlinovače vyndáme lusk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!