Pravá vanilková zmrzlina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml mléka
- 150 g cukru
- 500 ml šlehačky
- špetka soli
- 1 vanilkový lusk rozřízlý napůl
- 6 žloutků
- 3/4 lžičky vanilkového extraktu
Postup Pravá vanilková zmrzlina
Postup přípravy receptu
-
Ohřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a špetku soli. Až bude směs teplá, vyškrábneme vanilkový lusk a po vyškrábnutí přidáme i lusk. Odstavíme, přikryjeme a necháme 30 minut odpočívat.
Zbylých 250 ml šlehačky dáme do větší mísy, přes kterou dáme cedník.
V jiné míse rozmícháme vajíčka a pomalu za stálého míchání přiléváme ohřátou směs. Pak dáme zpět do hrnce a ohříváme za stálého míchání dokud směs nezhoustne a na míchátku se nezačnou dělat vrstvy.
Zhoustlou směs přelijeme do připravené mísy z kroku 2). Vanilkový lusk, který nám zůstane v cedníku dáme opět do směsi a směs mícháme ve studené lázni, dokud nezchladne.
Dáme zchladit do lednice. Před vložením do zmrzlinovače vyndáme lusk.