Velikonoční vajíčková pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- natvrdo uvařená vejce 6 ks
- majonéza (např. Hellmann´s Delikátní) 4 lžíce
- Francouzská hořčice 1 lžička
- sůl a čerstvě namletý pepř
- nakládané sladkokyselé okurky 2 ks
- čerstvá pažitka, hrst
- jarní cibulka 2 ks
- ředkvičky 2 ks.
- tmavé tousty
Postup Velikonoční vajíčková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka uvaříme na tvrdo (od doby varu 10 min).
Přidáme na drobno nakrájenou jarní cibulku, okurky, nastrouhané ředkvičky, vajíčka a na závěr majonézu. Vše dobře promícháme. Ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme na drobno nakrájenou pažitku.
Hotovou vaječnou pomazánku podáváme s toustovým chlebem, který opečeme v toustovači nebo pokud nemáme, tak nasucho na pánvičce dozlatova.