Krůtí kousky s chřestem a ředkvičkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 400-450 g krůtích prsou
pórek
6 stonků zeleného chřestu
5 ředkviček
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce osolíme, zakapeme olivovým olejem a echáme odležet.

  2. Chřest omyjeme, odkrojíme spodek a dáme vařit do osolené vody nastojato tak, aby hlavičky byly nad vodou. Vaříme cca 5 minut, aby chřest byl uvařený, ale ne rozvařený - měl by být tzv. al dente. Vytáhneme ho a ihned ponoříme do studené vody.

  3. Pórek nakrájíme na půlkolečka, ředkvičky na tenká kolečka.

  4. V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm pórek. Přidáme maso a prudce ho ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  5. Když je maso měkké, nakrájíme chřest na špalíčky cca 1-1,5 cm a spolu s ředkvičkami přidáme k masu. Necháme několik minut spolu prohřát, aby ředkvičky změkly.

  6. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!