Pečené slepičí díly

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

stehna a prsa i s kůží z vařené slepice
hrnek vývaru ze slepice
směs koření Andělská křidélka (je trochu pikantní)
směs koření Zlaté kuře
sůl (je-li potřeba - směsi koření jsou dosti slané)
anglická slanina (nebo slabší plátky uzeného špeku či uzeného bůčku – co je po ruce)
1 větší červená kapie
3-4 žampiony
3 velké stroužky česneku
1 noha klobásy

Postup přípravy receptu

  1. Vařené slepičí díly dáme do pekáčku, posypeme oběma druhy koření, v případě potřeby přisolíme. Podlijeme vývarem, poklademe plátky slaniny, dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 175º C.

  2. Pekáček vyndáme z trouby, přidáme na proužky pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásku, na plátky pokrájené žampiony a na plátečky pokrájený česnek. Přikryjeme poklicí, pokud nemáme, tak alobalem, a pečeme dalších 25-30 minut.

  3. Pak alobal odstraníme, stehna a prsa vyndáme nahoru na zeleninu a chvíli dopečeme na barvu při 200-220º C. Kdo chce, může sosík zahustit 1–2 lžičkami hotové jíšky.

  4. Podáváme s rýží, s bramborami i s těstovinami, co kdo rád. Milovníci knedlíků bez výčitek s knedlíky. Přidáme k tomu i mísu zeleninového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!