Pečené slepičí díly
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- stehna a prsa i s kůží z vařené slepice
- hrnek vývaru ze slepice
- směs koření Andělská křidélka (je trochu pikantní)
- směs koření Zlaté kuře
- sůl (je-li potřeba - směsi koření jsou dosti slané)
- anglická slanina (nebo slabší plátky uzeného špeku či uzeného bůčku – co je po ruce)
- 1 větší červená kapie
- 3-4 žampiony
- 3 velké stroužky česneku
- 1 noha klobásy
Postup Pečené slepičí díly
Postup přípravy receptu
-
Vařené slepičí díly dáme do pekáčku, posypeme oběma druhy koření, v případě potřeby přisolíme. Podlijeme vývarem, poklademe plátky slaniny, dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 175º C.
Pekáček vyndáme z trouby, přidáme na proužky pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásku, na plátky pokrájené žampiony a na plátečky pokrájený česnek. Přikryjeme poklicí, pokud nemáme, tak alobalem, a pečeme dalších 25-30 minut.
Pak alobal odstraníme, stehna a prsa vyndáme nahoru na zeleninu a chvíli dopečeme na barvu při 200-220º C. Kdo chce, může sosík zahustit 1–2 lžičkami hotové jíšky.
Podáváme s rýží, s bramborami i s těstovinami, co kdo rád. Milovníci knedlíků bez výčitek s knedlíky. Přidáme k tomu i mísu zeleninového salátu.