Toustový chléb s jogurtem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 300 g hladké mouky
- 200 g polohrubé mouky
- 100 g krupice (nebo dětské krupičky)
- 2 KL sušeného droždí
- 2 KL soli
- 1 KL cukru
- 1 KL sušeného česnekového prášku
- 1 PL slunečnicových semínek
- 1 PL lněných semínek
- 2 PL sušené smažené cibule
- -----------
- 200 ml vlažné vody
- 7 vrchovatých lžic bílého jogurtu
- 2 PL oleje
Postup Toustový chléb s jogurtem
Postup přípravy receptu
-
V jedné míse promícháme suché suroviny, v druhé vodu, jogurt a olej. Vše smícháme dohromady a vypracujeme pevné těsto, které dáme na několik hodin zakryté kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, trochu je propracujeme a vložíme vedle sebe do máslem vymazané teflonové formy na biskupský chlebíček. Necháme opět minimálně hodinu kynout tak, aby se zvedlo až nad formu.
Pomašlujeme mlékem a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 st.C, pak teplotu snížíme na 170 (horkovzduch na 160) st.C a dopečeme cca 20 minut (zkusíme špejlí). Upečený horký chléb ve formě ještě potřeme vodou (nebo rozehřátým máslem). Až trošku zchladne, vyklopíme.