Můj domácí burger

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

400 g hovězí sekané vychlazené
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce petrželky
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 žloutek
sůl
pepř
------------
2 housky vhodné na burger
4 plátky uzené slaniny
4 listy salátu little gem
2 rajčata
1 žlutá kapie
1 červená cibule
2 plátky toustového sýra
3 lžíce majonézy
1 lžička hrubozrnné hořčice
1 lžíce oleje
Dále:
listy bazalky
žlutá kapie
cherry rajčátka
červená cibule
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s hrubozrnnou hořčicí.

  2. Vychlazené mleté maso smícháme s ostatními ingrediencemi a zformujeme 2 burgery. Rozehřejeme grilovací pánev, potřeme olejem a pečeme burgery cca 3-4 minuty s obou stran. Horké přendáme na talíř a poklademe plátky toustového sýra.

  3. Housky rozřízneme a vnitřní stranu a slaninu si opečeme.

  4. Spodní díl housky si potřeme směsí majonézy, na to položíme listy salátu, kapii, rajče, burger se sýrem, plátky slaniny, přelijeme lžičkou směsí majonézy a přiklopíme horním dílem housky. Zabezpečíme špejlí.

  5. Servírujeme zdobené bazalkou, cherry rajčátky, kapií, a červenou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!