Můj domácí burger
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězí sekané vychlazené
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce petrželky
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 žloutek
- sůl
- pepř
- ------------
- 2 housky vhodné na burger
- 4 plátky uzené slaniny
- 4 listy salátu little gem
- 2 rajčata
- 1 žlutá kapie
- 1 červená cibule
- 2 plátky toustového sýra
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce oleje
- Dále:
- listy bazalky
- žlutá kapie
- cherry rajčátka
- červená cibule
- špejle
Postup Můj domácí burger
Postup přípravy receptu
-
Česnek, cibuli, petrželku nasekáme na drobno. Kapii, červenou cibuli, rajče nakrájíme na kolečka, listy salátu, umyjeme a necháme okapat. Majonézu smícháme s hrubozrnnou hořčicí.
Vychlazené mleté maso smícháme s ostatními ingrediencemi a zformujeme 2 burgery. Rozehřejeme grilovací pánev, potřeme olejem a pečeme burgery cca 3-4 minuty s obou stran. Horké přendáme na talíř a poklademe plátky toustového sýra.
Housky rozřízneme a vnitřní stranu a slaninu si opečeme.
Spodní díl housky si potřeme směsí majonézy, na to položíme listy salátu, kapii, rajče, burger se sýrem, plátky slaniny, přelijeme lžičkou směsí majonézy a přiklopíme horním dílem housky. Zabezpečíme špejlí.
Servírujeme zdobené bazalkou, cherry rajčátky, kapií, a červenou cibulí.