Pravá Hoisin čína s nudlemi

Recepty, Minutky

Suroviny

kuřecí (vepřové) maso na nudličky 500 g
zázvor
česnek (5 stroužků)
olej
žampiony či jiné houby (jidášovo ucho atd..)
jarní cibulka
červená paprika (1 větší)
žlutá paprika (1 větší)
červená cibule
pórek
mrkev
nudle - ideálně Vimixa
sojová omáčka
hoisin omáčka
solamyl-kukuřičný škrob
chilli mleté (chilli paprička) - nemusí být - dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nudle namočte na pár hodin do teplé vody, samovolně změknou - hlavně nemíchat, šťouchat atd !!! lehce se lámou, když jsou tvrdší a nebudou to takové ty hezky dlouhé nudle, jak známe z bister či restaurací. Dále ideálně ve wok pánvi rozehřejeme olej, do něj dáme zprudka osmažit kuřecí maso, které předtím osolíme, opepříme a lehce zasypeme solamylem, či kukuřičným škrobem (maso bude takové správně mazlavé).

  2. Do osmaženého masa přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, popřípadě chilli - dle chuti. Promícháme a přidáme nakrájenou zeleninu (červená cibule na půlkolečka, pórek na kolečka, mrkev jsem prvně nastrouhal škrabkou na brambory a poté tyto tenké plátky nakrájel na nudličky, papriku a žampiony, či jiné houby. Vše pořádně osmahneme a kdyby se Vám to připalovalo, tak můžeme lehce podlít vodou, kterou necháme vyvařit (ve spojení se Solamylem, na mase udělá krásnou krustu).

  3. Po opečení a změknutí zeleniny přidáme do pánve nudle, které jsme předtím nevařili, !! ale jen nechali změknout ve vodě a to hlavní je, nechat je pořádně okapat !! V případě, že je dáme do pánve mokré, tak se začnou rozpadávat a stane se z nich divná hmota. V misce smícháme sojovou omáčku (4 polévkové lžíce nebo dle chuti), (doporučuji čínskou, jsou hustší než třeba ty od Vitany a stojí i okolo 30 Kč) s omáčkou Hoisin (4 polévkové lžíce nebo dle chuti) a můžeme k tomu přidat trochu Solamylu. Směs nalijeme do pánve a pořádně promícháme. Vše můžeme dosolit a podávat na talíři, třeba s nasekanou jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!