Máslové raženky (bulky)
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Na omládek:
- 100 ml vody
- lžička sladěnky nebo sladovitu
- 9-10 g droždí
- 125 g hladké mouky
- Do těsta:
- 200 ml mléka
- 25 g másla
- 1,5 lžičky soli
- půl rovné lžičky cukru
- 125 g hladké mouky
- 125 g polohrubé mouky
- 125 g pšeničné chlebové mouky
Postup Máslové raženky (bulky)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.
Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.
Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.
Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).