Máslové raženky (bulky)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
100 ml vody
lžička sladěnky nebo sladovitu
9-10 g droždí
125 g hladké mouky
Do těsta:
200 ml mléka
25 g másla
1,5 lžičky soli
půl rovné lžičky cukru
125 g hladké mouky
125 g polohrubé mouky
125 g pšeničné chlebové mouky

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek umícháme a necháme 45 mint kynout.

  2. Poté přidáme zbytek surovin (máslo rozpuštěné) a uhněteme těsto, které necháme vykynout v míse.

  3. Pak prohněteme, rozdělíme na 16 kousků, z každého uděláme bulku a 10 minut necháme odpočinout.

  4. Raznicí uděláme raženky, které dáme na plech kynout lícem dolů. Asi po 20-25 minutách je obrátíme, potřeme vodou, sypneme semínky a ve vyhřáté troubě upečeme (220°C/asi 10 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!